۱۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۸
تعداد بازدید: ۶۶۱۶۰
لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بررسی شد؛
وبینار «بررسی لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم با نگاهی به احکام مالیاتی لایحه بودجه 1403» به همت مرکز پژوهش‌های اتاق ایران و با همکاری کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی اتاق ایران، برگزار شد.
کد خبر: ۱۱۱۸۴

 

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، وبینار «بررسی لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم با نگاهی به احکام مالیاتی لایحه بودجه 1403» به همت مرکز پژوهش‌های اتاق ایران و با همکاری کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی اتاق ایران، برگزار شد.در این وبینار غلامحسین دوانی، عضو شورای ادوار حسابداران رسمی ایران، در سه بخش به ارائه نظرات خود در حوزه مالیات‌های مستقیم پرداخت.
در بخش کلیات، دوانی ضمن تعریف مالیات به‌عنوان یک هزینه اجتماعی که از سوی شهروندان پرداخت می‌شود، گفت: دولت موظف است از طریق درآمد مالیاتی، ضمن انجام وظایفی همچون «حفاظت از مرزها، آموزش‌وپرورش و تربیت‌بدنی رایگان، برخورداری عمومی از تأمین اجتماعی و خدمات بهداشتی»، در خصوص اینکه درآمد مالیاتی را کجا و چگونه، خرج کرده است، به شهروندان پاسخگو باشد.

لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بررسی شد | سبقت درآمد مالیاتی از نفت

سبقت درآمد مالیاتی از نفت

دوانی با اشاره به این نکته که در چند سال گذشته درآمدهای مالیاتی از درآمدهای نفتی پیشی گرفته است، عنوان کرد: از سال 1390 تا سال 1402، درآمدهای مالیاتی دولت حدوداً 21 برابر شده است، آن هم در شرایط رکود و نابسامانی اقتصادی که گریبان‌گیر کشور است.
او اظهار کرد: در کشورهای پیشرفته حق بیمه و عوارض شهرداری بخشی از مالیات تلقی می‌شود در حالی که این موارد در کشور ما جزء درآمدهای مالیاتی به حساب نمی­آیند. بر همین اساس می‌توان نتیجه گرفت، برخلاف تصور بسیاری، نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در ایران کمتر از 16 درصد نیست و این عدد با توجه به خدمات نازل دولت به جامعه، رقم بالایی است.
دوانی در بخش دوم و سوم به ترتیب، مروری بر احکام مالیاتی لایحه بودجه سال 1403 و لایحه اصلاحی قانون مالیات‌های مستقیم مورخ 17-08-1402، داشتند.

برچسب ها: #اتاق بازرگانی ایران مالیات #درآمد دولت نفت
ارسال نظر
آخرین اخبار